Venècia al desembre

Image

@veneciadiferent @L_altra_venezia @SubiranaJaume @treblamorales

Ha arribat el desembre i la ciutat s’ha alliberat de la invasió turística. Pots tornar veure les pedres sense els impediments habituals: fotògrafs, turistes lents, gent dels creuers que passegen encara marejats entorpint la circulació. Són dies per recuperar llocs extraordinaris: Torcello o Ca d’Oro.

Torcello és una petita illa situada al nord de Burano. Per arribar-hi has d’agafar dos vaporets que t’allunyen lentament del món. En dies de llum límpida, de llum apagada de gairebé hivern, s’entén millor la qualitat de refugi que va tenir per als primer habitants que fugien de les invasions dites bàrbares, del poderós Atila. Poder visitar tot sol la Cattedrale all’Assunta no té preu. Hi he anat amb mumare i sentíem ressonar els notres passos pels carrers deserts. La miqueta de sol ens protegia de l’excés de melancolia.

 

Image

Image

Image

Ca D’Oro, un palau del 1442, d’estil gòtic tardà. El baró Giorgio Franchetti la va regalar a l’estat italià el 1916. Hi ha un petit museu amb una notable col·leció d’art italià i flamenc. El paviment del pati, que imita models romans, és d’una gran delicadesa. El Sant Sebastià de Mantegna et deixa corprès. Hi ha altres meravelles: “Venere allo Specchio” de Tiziano, dues vedutas molt importants de Francesco Guardi, pintures de Tintoretto, Carpaccio, Signorelli, Giorgione i de Van Eyck.

Ara és el temps de  visitar aquests petits museus sense presses i sense empentes.

Image

Image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s