Hindu Proverb 4

A roaring ocean may be crossed by a ship. A dark night may be dispelled by a lamp. A hot summer day may be cooled by a fan. A wild elephant may be captured by a goad. There is no evil in the world for which destiny has not found a remedy. But even Brahma cannot find a cure for the evil workings of an ignoble man.

Un oceà rugent pot ser travessat per un vaixell. Una nit fosca pot ser dissipada per un llum. Un calorós dia d’estiu pot ser refrescat per un ventilador. Un elefant salvatge pot ser capturat per un esperó. No hi ha mal al món per al qual el destí no ha trobat una solució. Però fins i tot Brahma no pot trobar una cura per al mal creat per un home innoble.

Un océano rugiente puede ser atravesado por un barco. Una noche oscura puede ser disipada por una lámpara. Un caluroso día de verano puede ser refrescado por un ventilador. Un elefante salvaje puede ser capturado por un bastón puntiagudo. No hay mal en el mundo para el que el destino no ha encontrado una solución. Pero incluso Brahma no puede encontrar una cura para el mal creado por un hombre innoble.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s